Guanyar denuncia l’escàs interès pel consens del govern en els pressupostos

González: “Estem a 16 de gener, no tenim la proposta de pressupost sobre la taula, així és complicat arribar a consensos”

Guanyar Alcoi lamenta que a les altures que estem del curs els grups polítics no tinguen un esborrany de pressupost municipal amb el qual treballar, tot i que el govern de Toni Francés ha ressaltat la importància dels pressupostos com a reflex del seu projecte per a la ciutat. La postura del regidor Pablo González al respecte és clara: “Estar a mitjans de gener i no tindre la proposta que ens fa el govern d’uns pressupostos que diuen voler aprovar en febrer ens indica dues possibilitats: o que no tenen (o no saben fer) un projecte per a la ciutat i traslladar-ho a un pressupost per escrit, o que no els interessa en absolut arribar a consensos, almenys de caràcter públic”.

Per a Guanyar Alcoi aquesta absència d’un document on es plasmen els pressupostos de l’Ajuntament d’Alcoi que tels diferents grups polítics puguen treballar i proposar millores des dels seus posicionaments ideològics és una evidència més que el govern de Toni Francés ni és tan col·laborador i negociador com defensa, ni és un bon gestor de les necessitats de la ciutat. De fet, la plataforma indica que són moltíssims els ajuntaments de la comarca i del país que han aprovat ja els seus pressupostos i amb eixa feina feta poden posar-se a treballar per la ciutat. A Alcoi no han fet això encara, recalca Guanyar. “És més”, indica González, “anem veient a l’alcalde en premsa venent alguns aspectes del pressupost, i ens consta que en reunions amb col·lectius també anuncia partides, i en canvi als grups de l’Ajuntament encara no ens ha dit ningú ni pruna”.

Tot i així, la plataforma municipalista manifesta la seua disposició a col·laborar per a millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans de la nostra ciutat. De fet han sigut moltes les propostes ja realitzades i aprovades al plenari municipal i que, lògicament necessitarà una partida al pressupost. És el cas de la promoció de continguts feministes a les biblioteques, implementar serveis d’atenció per als infants als actes culturals, posar en marxa mesures contra del joc patològic i també una política integral contra l’obesitat infantil, o millorar l’accessibilitat dels habitatges.

Però també, com assenyala González: “Venim reiteradament reclamant moltes propostes des de l’anterior legislatura i que defensem constantment com és, de manera fonamental, recuperar la gestió pública dels serveis públics, com el d’aigua potable i del transport urbà”.

Ací podeu trobar totes les nostres propostes i la resposta al plenari: https://www.guanyaralcoi.com/propostes/

Comparte esta entrada en tus Redes Sociales
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *