Decidim exigeix a la Generalitat que recórrega la sentència favorable a Intu Mediterrani

Decidim  exigeix a la Generalitat que recórrega la sentència favorable a Intu Mediterrani

L’organització pel Dret a Decidir recorda a Puig la recent declaració d’emergència climàtica i li demana que no es quede en paper mullat

 La construcció de Intu Mediterrani suposaria la destrucció de més d’un milió i mig de m2 de bosc i la saturació de la cv35 amb més de 25 milions de cotxes més a l’any

Decidim ha eixit en defensa del Paratge Natural de Les Moles i es qüestiona la imparcialitat de la sentencia que aquesta passada setmana ha dictat el TSJCV. Per la Plataforma pel Dret a Decidir, no és acceptable que el Tribunal es posicione del costat d’una multinacional britànica que damunt està a la vora de la fallida i que d’aprovar-se finalment el projecte suposaria un forat per a l’economia de la comarca que llançaria a milers de ciutadans i ciutadanes a engreixar les files del SERVEF. Per això demanen al Consell que recórrega la sentència i arribe fins on calga per tal d’evitar que es destruisca més d’un milió i mig de metres quadrats de bosc. En este sentit recorden que Les Moles són l’últim pulmó verd de la comarca amb un gran valor mediambiental. Un espai que, a més dels valors intrínsecs mediambientals i històrics (trinxeres de la guerra civil, refugis de pastor, rodes de molí, etc), ve utilitzant-se pels veïns i veïnes de la comarca per a fer BTT, running, senderisme, recol·lecció d’herbes, bolets i espàrrecs. El paratge es troba al terme municipal de Paterna i representa una àrea forestal i agrícola de 471 hectàrees de sòl rústic no urbanitzable. Una classificació del sòl que, ara, el TSJCV modifica, amb la seua sentència,  usurpant les competències de la Generalitat i beneficiant clarament a una multinacional estrangera.

Per Antoni Infante portaveu de Decidim, “La judicialització de la política està duent-nos a casos esperpèntics com la sentència favorable a Intu, on els jutges buiden completament de contingut la democràcia en incapacitar, a les institucions triades per la ciutadania, a prendre decisions sobre el territori”. Per a Decidim no es tracta de l’aplicació de la llei si no de la interpretació injusta que han fet, en aquest cas, els membres del TSJCV. Per a l’organització que defensa el dret a decidir del poble valencià, el sistema judicial està perdent credibilitat, tant dins com fora de l’estat, i decisions com aquesta no ajuden gens a recuperar-la.

Decidim fa una crida a totes les parts implicades a recórrer la sentència fins arribar a tribunals que mostren més imparcialitat, més sensibilitat amb el medi ambient i més respecte cap a les institucions democràtiques valencianes.

País Valencià 21-10-19

Comparte esta entrada en tus Redes Sociales
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *